A jó takarító Salgótarjánban is aranyat ér

takarítói állás
Salgótarjánban és térségében is nagy szükség van a munkájukat szerető, precíz, szorgalmas, becsületes takarítói munkakört betöltő személyekre. A takarítók lakó épületek, középületek, irodák, gyárak és egyéb létesítmények napi takarítását, különféle felülettisztítást, ipari jellegű takarítási munkát végeznek. Gyakori, hogy vállalkozók alkalmazzák őket, de közintézmények esetében - például iskolák és kórházak - közalkalmazotti státusz járhat érte. Ők azok tehát, akik miatt a mindennapi élettér - vagyis az irodák, a bankok, az iskolák, az üzletek, az egyéb intézmények és gyárak - tiszta környezetben várhatja az oda érkezőket. Nélkülözhetetlenek, mégis folyamatos munkaerőhiány áll fenn ezen a téren Nógrád megyében.

 

A takarítói munka előnyei

A takarítói munka legnagyobb előnye, hogy nemcsak főállásban, hanem részmunkaidőben is lehet végezni, ami a pénzügyileg nehezebb időszakban mindenki számára könnyű és gyors megoldást jelenthet az anyagi nehézségekre. A Salgótarjánban és környékén található munkaadók a takarítói munkakörökben általában nyitottak a rugalmas munkaidőbeosztásra. Ugyanakkor a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által állami támogatással kiközvetített személyek esetében teljes munkaidő vállalása kötelező. Ennek megfelelően a napi nyolcórás munkavégzés történhet nappalos, délutános és éjszakás műszakban is, az adott munkaadó elvárásától függően.

 

Milyen a jó takarító?

Salgótarjánban a Kassai sor 4. szám alatt található Alfa 333 Group Kft. Nógrád megye több pontján teljesít takarítói feladatokat. Sándor József cégvezető szerint a legfontosabb igények, amelyeket elvárnak az ilyen típusú állásra jelentkezőktől: az intelligencia, az önálló munkavégzésre való képesség, a megbízhatóság, a cselekvőképesség, a határozottság, a megfelelő kommunikációs készség, az ápolt megjelenés és a kulturált magatartás.

 

Oktatás, továbbképzés nélkül nincs tökéletes munka

Amennyiben a fentebbi szempontok alapján alkalmasnak tartják a jelentkezőt, úgy a Salgótarjánban és környékén élő munkavállalókat főként térségbeli megbízóikhoz közvetítik ki. Előfordul azonban, hogy Nógrád megye távolabbi csücskébe kéri a megbízó a dolgozókat. Ezen alkalmi megrendelések esetében a cég vállalja a munkaerő munkahelyre szállítását, ahol a különféle szabályzatok miatt a munkavégzés jellege más és más. Az adott helyen ismerni szükséges a „dolgozó eszközöket”, vagyis a különböző típusú vegyszereket, takarítógépeket, valamint azok helyes használatát és tárolási módját. Ezért fontos az alkalmazkodóképesség és a rugalmasság a munkavállaló részéről, de ehhez elengedhetetlen az oktatás és a folyamatos továbbképzés is, amelyet ennél a salgótarjáni székhelyű cégnél minden munkavállaló megkap mielőtt munkába állna. Fontos, hogy a megbízó, a kiközvetítő és az alkalmazott között meglegyen a korrekt kapcsolat, hiszen a folyamat mindhárom szereplője így tudja leginkább érvényesíteni az érdekeit – emelte ki a cégvezető.

 

Az értékes munkaerő bárhonnan jöhet

A tapasztalatok alapján a női nyugdíjas korosztály az, amelyik kifejezetten érdeklődik a betölthető munkahelyek iránt. Azonban egyre népszerűbb a fiatalabbak körében is, akik keresetkiegészítés gyanánt vállalnak efféle munkát a megyében. A jó takarítók megbecsülése egyre nő Salgótarjánban és környékén, ahogy a hiányszakmában elhelyezkedő álláskeresők anyagi kompenzációja is.

 

További Salgótarjánban működő takarítói vállalkozások

Salgótarjánban a Rákóczi út 26. szám alatt működő Lehoczki Biztonsági Szolgálat Kft. többek között épületek, irodák rendben tartását, takarítását vállalja.

A Takarítás-Ablaktisztítás Salgótarján-Nógrád elnevezésű Facebook oldalon 100 Ft/m2-ért kínálnak takarítói szolgáltatást. Tehát egy 50 m2-es lakás kitakarítása 5000 Ft-ba kerül. Az alaptakarítás tartalmazza például a portalanítást és tisztítást, pókhálók eltüntetését, asztalok, párkányok és szekrényajtók tisztítását, tükrök tisztítását, lámpák portalanítását és tisztítását, szőnyeg porszívózását, az összes emelet porszívózását és felmosását, szemetes kiürítését. Ezen felül a konyhában, fürdőszobában és hálószobában, nappaliban- és egyéb helyiségekben történő alapos portalanítást, takarítást. A cég Salgótarjánban a Kővári úton található. A helyszínen, illetve a közösségi oldalukon kérhető tőlük további információ a munkájukkal, valamint az álláskereséssel kapcsolatban.

 

SalgotarjanAllas.hu / O.N.